SMOOTHIE PISANG BERCOKLAT....
Bahan -bahan
2 biji pisang emas
5 sudu besar Milo
1 sudu kecil pati coklat
(chocolate emulco)
250ml susu segar
3 sudu besar gula pasir
1 cawan kiub ais
1 cawan air masak sejuk
Krim putar untuk hiasan
(ada dijual di pasar raya)
Cara membuatnya
1.potong pisang kpada bentuk yg kecil dan masukkan ke dalam pengisar
2.masukkan pula MILO,pati coklat,susu segar,gula dan kisar hingga sebati dan berbuih
3.kemudian masukkan air dan juga ketulan kiub ais. teruskan mengisar hingga halus.
4.masukkan bahan yg telah dikisar ke dalam cawan dan letakkan krim putar di atsnya
5.taburkan sedikit serbuk coklat atau pati coklat yang dipicit dalam bentuk zig zag dan sebagainya ke ats krim putar tadi.
6.sedia untuk dihidang dan diminum bersama keluarga.
Thursday, November 4, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Thursday, November 4, 2010
My Recipe..
SMOOTHIE PISANG BERCOKLAT....
Bahan -bahan
2 biji pisang emas
5 sudu besar Milo
1 sudu kecil pati coklat
(chocolate emulco)
250ml susu segar
3 sudu besar gula pasir
1 cawan kiub ais
1 cawan air masak sejuk
Krim putar untuk hiasan
(ada dijual di pasar raya)
Cara membuatnya
1.potong pisang kpada bentuk yg kecil dan masukkan ke dalam pengisar
2.masukkan pula MILO,pati coklat,susu segar,gula dan kisar hingga sebati dan berbuih
3.kemudian masukkan air dan juga ketulan kiub ais. teruskan mengisar hingga halus.
4.masukkan bahan yg telah dikisar ke dalam cawan dan letakkan krim putar di atsnya
5.taburkan sedikit serbuk coklat atau pati coklat yang dipicit dalam bentuk zig zag dan sebagainya ke ats krim putar tadi.
6.sedia untuk dihidang dan diminum bersama keluarga.
Bahan -bahan
2 biji pisang emas
5 sudu besar Milo
1 sudu kecil pati coklat
(chocolate emulco)
250ml susu segar
3 sudu besar gula pasir
1 cawan kiub ais
1 cawan air masak sejuk
Krim putar untuk hiasan
(ada dijual di pasar raya)
Cara membuatnya
1.potong pisang kpada bentuk yg kecil dan masukkan ke dalam pengisar
2.masukkan pula MILO,pati coklat,susu segar,gula dan kisar hingga sebati dan berbuih
3.kemudian masukkan air dan juga ketulan kiub ais. teruskan mengisar hingga halus.
4.masukkan bahan yg telah dikisar ke dalam cawan dan letakkan krim putar di atsnya
5.taburkan sedikit serbuk coklat atau pati coklat yang dipicit dalam bentuk zig zag dan sebagainya ke ats krim putar tadi.
6.sedia untuk dihidang dan diminum bersama keluarga.
0 comments on "My Recipe.."
Post a Comment